javascript:void(0) General Knowledge Science MCQs - Biological Science ~ Online GK

General Knowledge Science MCQs - Biological Science

Objective General Knowledge
Expected Questions on General Science
Biological Sciences
Here are 10 important objective questions for various upcoming competitive exams. These are previous year’s questions and have frequently appeared in various competitive exams over the years.


1. Which of the following Vitamins promotes healthy functioning of eyes?
(a)  Vitamin D
(b)  Vitamin E
(c)  Vitamin A
(d)  Vitamin K
ANSWER: (c)

2. For the formation of bones and teeth, which of the following vitamins is essential?
(a)  Vitamin A
(b)  Vitamin B
(c)  Vitamin D
(d)  All of these
ANSWER: (c)

3. Which of the following produce Vitamin D for the body?
(a)  Liver
(b)  Lungs
(c)  Stomach
(d)  Skin
ANSWER: (d)

4. Plants that grow in saline soil are called
(a)  Halophytes
(b)  Hydrophytes
(c)  Mesophystes
(d)  Thallophytes
ANSWER: (a)

5. Dwarf shoots are present in
(a)  Cycas
(b)  Ferns
(c)  Mango
(d)  Pinus
ANSWER: (d)

6. Iron is present in the human blood in the form of a
(a)  Free Salt
(b)  Complex
(c)  Compound
(d)  Mixture
ANSWER: (c)

7. Blood sugar is the amount of……...in the circulating blood.
(a)  Galactose
(b)  Lactose
(c)  Sucrose
(d)  Glucose
ANSWER: (d)

8. The visible plant of fern is
(a)  Gamephyte
(b)  Protonema
(c)  Sporophyte
(d)  None of these
ANSWER: (c)

9. From which stage of silk moth is silk obtained?
(a)  Pupa
(b)  Adult
(c)  Cocoons
(d)  Caterpillar
ANSWER: (c)

10. Mulberry growing is associated with
(a)  Horticulture
(b)  Sericulture
(c)  Pissiculture
(d)  Biological control
ANSWER: (b)




Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More