javascript:void(0) SSC GK Questions : Previous Year Questions ~ Bank PO Exam

SSC GK Questions : Previous Year Questions


General Knowledge is a very important section of SSC Combine Graduate Level  Exam. Check SSC CGL GK questions from previous year papers. These are important questions and have been taken from previous exams conducted by Staff Selection Commission. Please go through these previous GK questions of SSC CGL Exams.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Which of the following folk/tribal dances is associated with Karnataka?
(A) Yakshagana
(B) Veedhi
(C) Jatra
(D) Jhora

2. Who invented vaccination for ‘Small Pox’?
(A) Sir Fredrick Grant Banting
(B) Sir Alexander Fleming
(C) Edward Jenner
(D) Louis  Pasteur

3. Who was the first Indian to become member of British Parliament?
(A) Bankim Chandra Chatterjee
(B) W.C. Bonerjee
(C) Dadabhai Naoroji
(D) None of the above

4. The Headquarters of International Atomic Energy Agency is in
(A) Geneva
(B) Paris
(C) Vienna
(D) Washington

5. For the election of president of India, a citizen should have completed the age of
(A) 25 years
(B) 30 years
(C) 35 years
(D) 18 years

6. Mention the place where Buddha attained enlightenment.
(A) Sarnath
(B) Bodh Gaya
(C) Kapilavastu
(D) Rajgriha

7. Coronation of Shivaji took place in
(A) 1627 A.D.
(B) 1674 A.D.
(C) 1680 A.D.
(D) 1670 A.D.

8. The Editor of ‘Young India’ and ‘Harijan’ was
(A) Nehru
(B) Ambedkar
(C) Mahatma Gandhi
(D) Subhash Chandra Bose

9. Who among the following attended all the Three Round Table Conferences?
(A) B.R. Ambedkar
(B) M.M. Malviya
(C) Vallabhbhai Patel
(D) Gandhiji

10. Rihand Dam Project provides irrigation to
(A) Gujrat and Maharastra
(B) Orissa  and West Bengal
(C) Uttar Pradesh and Bihar
(D) Kerala and Karnataka


Answers:

1 – A
2 – C
3 – C
4 – C
5 – C
6 – B
7 – B
8 – C
9 – A
10 – C


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More